Coeur de Lion sieraden een lust voor het oog,

Coeur de Lion bestaat 30 jaar en dat moet gevierd worden met een extra feestelijke najaarscollectie.  Carola Eckhard is de oprichtster en de hoofdontwerpster van Coeur de Lion. Carola Eckhard heeft een bijzonder goed gevoel voor vorm, kleur en materiaal en heeft hiermee sieraden en een sieradenmerk gecreëerd  die klanten direct herkennen als ‘een’ Coeur de Lion. De Geo Cubes sieraden van Coeur de Lion zijn dan ook al meermalig bekroond met designerprijzen en awards.

Geo Cubes colliers van Coeur de Lion

Lees verder Coeur de Lion sieraden een lust voor het oog,

Is het zilver of toch niet…

Wat is zilver?

Zilver is een metaal dat iets harder is dan goud en een hele mooie witte glans heeft. De glans van zilver betovert mensen al eeuwen lang. Puur zilver is te zacht om te gebruiken daarom wordt er altijd een legering (mengsel) gemaakt van zilver met een klein beetje koper bijvoorbeeld sterling zilver 925/00 bestaat voor 92,5% uit puur zilver en 7,5% uit een ander metaal. Al vele eeuwen wordt zilver voorzien van keuren, zilverkeuren die garanderen dat een voorwerp gemaakt is van door en door zilver, deze keuren vertellen overigens niets over de kwaliteit van het voorwerp. Een voorwerp van zilver is vaak gemaakt door een meester zilversmid, een vakman die van een plaat zilver een prachtig voorwerp of bestek heeft gemaakt. Ooit hebben wij op een cursus zilversmeden een poging gedaan om een doosje met deksel te smeden, ons respect voor de zilversmid is hierna nog groter geworden! Natuurlijk is er ook veel zilverwerk in omloop van mindere of slechte kwaliteit, bekijk zilverwerk dus altijd met oog voor detail.

Wat is verzilverd?

Lees verder Is het zilver of toch niet…

Cadeaus van zilver of verzilverd bij een geboorte

Zilveren cadeaus worden al eeuwen gegeven bij feestelijke gebeurtenissen in het leven zoals een geboorte.  Jonge ouders geven in een enquête aan nog steeds het liefst een blijvend cadeau te ontvangen en dan nog voorzien van een gravering van de naam van de kleine! Er is tegenwoordig heel veel keus in zilveren en verzilverde kraamcadeaus;

Een zilveren of verzilverde rammelaar of zoals ze het vroeger noemden de rinkelbel werd al gegeven in de zeventiende eeuw.  De zilveren rammelaar diende als een soort amulet en moest het kind beschermen tegen gevaren, het geluid van de belletjes jaagt de boze geesten en ziektes weg. Het is nog steeds een mooie gedachte, de rammelaar wordt dan ook nog heel veel gegeven, het merendeel van de rammelaars kan ook voorzien worden van een gravering. Er is veel heel veel keus in zilveren en verzilverde rammelaars zo zijn er de altijd populaire klassiekers; rammelaar bal, bel en klok, lieve rammelaars met dierfiguren en rammelaars met bekende figuurtjes zoals Nijntje en Woezel & Pip. Deze zilveren en verzilverde rammelaars worden vaak al decennia gemaakt door dezelfde zilversmeden die de malen doorgeven aan de volgende generatie.

Zilveren rammelaar bal parelrand

Zilveren en verzilverde spaarpotten zijn ook altijd leuk om te geven bij een babyshower, als kraamcadeau of bij een kinderverjaardag. Is de spaarpot in de babykamer eerst nog een sierobject als de kleine groter wordt kan deze spelenderwijs leren sparen. Zilveren spaarpotten zijn er in klassieke modellen met een parelrand of een filetrand maar er is een een porseleinen spaarvarken met een zilveren inwerkgleuf, zo leuk. Verzilverde spaarpotten zijn er in heel veel verschillende modellen, vormen en figuren; Nijntje, een hondenhok met Woezel & Pip, een trekker, een berenprinses en vele andere lieve dierfiguren. Natuurlijk kunnen al deze leuke spaarpotten gegraveerd worden met de naam van de kleine, het “eigendomsbewijs” van de spaarpot!

Grote keus in verzilverde spaarpotten

Zilveren, verzilverde en stalen kinderbestekjes zijn bruikbare, blijvende cadeautjes bij een geboorte of bij een eerste verjaardag. Het maakt het zelfstandig leren eten voor de kleine een feest. Er is zilveren kinderbestek in de klassieke modellen Haags Lofje, Hollands Glad, Puntfilet, Parelrand etc maar er zijn ook zilveren kinderbestekjes met sierfiguurtjes zoals beer en konijn. Verzilverde en stalen kinderbestekjes zijn er in vele vrolijke setjes en samenstellingen. Kinderbestekjes van bekende en minder bekende figuurtjes zoals Wickey de Viking, Nijntje, Kikker, Snoopy, Frozen, Carrs en veel meer.

Zilveren en verzilverde kinderbekers of doopbekers zijn er in diverse modellen glad of met een parelrand, recht of in tulpvorm of met de afbeelding van een beertje. Natuurlijk kunnen we op de zilveren kinderbekers uw familiewapen, bedrijfslogo of een lief hartje bij de naam graveren of natuurlijk de naam en de geboortedatum mooi gecentreerd onder elkaar. De zilveren kinderbekers worden door één van de laatste Nederlandse Top zilversmeden voor ons gemaakt in een extra zware uitvoering zodat de gravering er mooi vol in gegraveerd kan worden.

 

Een vrolijke deuntje bij de wieg uit een mooie zilveren muziekdoos met een parelrand of filetrand of uit een verzilverd muziekdoosje van Nijntje of beer. Natuurlijk kunnen we de muziekdoosje graveren met de naam van het kindje.

Zilveren geboortelepels worden al vanaf de 17e eeuw cadeau gedaan bij geboortes, mooie sierlijke zilveren lepels bekroond met een afbeelding die past bij het gezin, het beroep van de vader, of met een wens voor de kleine. De naam van de kleine wordt dan gegraveerd aan de achterzijde van de bak van de lepel, een prachtig blijvend zilver cadeau voor een geboorte.  Het geven van een zilveren geboortelepel is een echte Nederlandse traditie die nog steeds in ere wordt gehouden. De mooie zilveren lepels worden dan ook door de beste Nederlandse zilversmeden gemaakt.

Er zijn nog veel meer zilveren en verzilverde kraamcadeaus zoals zilveren en verzilverde kapsetjes, tandendoosjes, haarlokdoojes om de eerst haartjes in te bewaren en zelfs geweldige rode schoentjes met een zilveren knopje! Kijk eens rond en bestel het geboortecadeau van uw voorkeur, onze graveur staat 6 dagen in de week klaar om de naam van de kleine vast te leggen en natuurlijk pakken we het cadeau feestelijk voor u in!

Verras de jonge ouders met een blijvend geschenk van zilver.nl

Een zilveren cassette van A. Bonebakker & Zoon te Amsterdam

Horen we de naam van A. Bonebakker & Zoon dan denken we direct aan het prachtige zilver wat deze zilversmid en zijn werkmeesters hebben gemaakt; de zilveren sleutels van Amsterdam die in 1811 werden overhandigd aan Napoleon en het zilveren servies voor Prins Willem II maar ook alle minder bekende maar niet minder mooie stukken handwerk. Natuurlijk gaan dan onze gedachte ook terug naar die indrukwekkende zilverwinkel op het Amsterdamse Rokin waar wij graag naar binnen keken maar niet echt naar binnen durfden. Helaas is die winkel gesloten en wordt er geen nieuwe zilvergeschiedenis door A. Bonebakker geschreven. Gelukkig komen er nog steeds mooie oude stukken zilver en tafelzilver van Bonebakker bij ons binnen zoals deze 12 persoons zilveren cassette in model antiek filet eventueel met bijpassend visbestek, gemaakt van 1e gehalte zilver, een sieraad op tafel!

Tafelzilver van Bonebakker

9 Karaats wat ? Er moet me toch wat van het hart.

De discussie die deze week wordt gevoerd over het al dan niet goud noemen van sieraden gemaakt van 333/000 doet me terugdenken aan een eerdere zaak over 800/000 zilver.

Toen wij in de 90er jaren op de antiekmarkt op het Lange Voorhout in Den Haag stonden speelde er een soortgelijk geval maar dan over 3e gehalte zilver, 800/000. Dit was volgens de toen geldende Nederlandse waarborg geen zilver maar Beneden het wettelijk gehalte.  Een collega zilver verkoopster, die heel veel Djokja zilver verkocht, wat bijna allemaal gemaakt is van 800/000 werd beboet omdat ze dit als zilver verkocht. Deze collega vond dit zo onrechtvaardig dat ze het tot voor het Europese hof heeft aangevochten en met succes er kwam een Nederlands zilverkeur voor 3e gehalte zilver, een Z met aan beide zijde een punt.

Lees verder 9 Karaats wat ? Er moet me toch wat van het hart.

Liefdesringen van Christian Bauer waar schoonheid en kwaliteit hand in hand gaan.

Nieuw bij zilver.nl zijn de gouden liefdesringen, verlovingsringen en trouwringen van Christian Bauer. Made in Germany geeft hier een kwaliteitszegel weer, dat begeerd, maar ook bewonderd wordt. Een trouwring, het symbool voor de oneindige liefde, van de merksmid Christian Bauer dragen, heeft internationale geldigheid en reputatie.

Trouwringen van Christian Bauer

Lees verder Liefdesringen van Christian Bauer waar schoonheid en kwaliteit hand in hand gaan.

Cadeautjes voor Moederdag!

Al maanden voor moederdag zijn alle sieradenmerken druk bezig met het voorbereiden van hun moederdagactie, moederdag aanbiedingen en moederdag geschenksets.

Natuurlijk proberen wij daar ook een stem in te hebben, wij willen de mooiste sets voor de leukste prijs.

Bij MY iMenso hebben we gevraagd om voor moederdag de Kerstactie opnieuw te mogen aanbieden aan onze klanten en dat is GELUKT! Ook voor moeder koop je nu dus een complete MY iMenso set en betaal je alleen het medaillon, een prachtig moederdagcadeau, daar kun je mee aankomen.

Lees verder Cadeautjes voor Moederdag!

Open dagen met de Paas

Met de Paas ontvangen wij u graag in onze winkel te Broek in Waterland.

Kom gezellig genieten van mooie sieraden, zowel antiek, nieuw als trendy in combinatie met onze grote collectie antiek zilver en tafelzilver in de ‘schatkamer in de polder’.

Openingstijden;

do 13, vrij 14, za 14 en maandag 17 april (zondag 1e paasdag gesloten)

do 20, vrij 21 en zaterdag 22 april

alle dagen van 11 tot 17 uur.

Op zaterdag 15 april presenteren wij al onze nieuwe sieradenmerken tijdens een sieradenevent in onze winkel met leuke aanbiedingen, kortingen, verlotingen en is er voor iedereen een goodie bag.

Op maandag 17 april geeft juwelenhistoricus Martijn Akkerman, bekend van tussen Kunst en Kitsch lezingen tijdens onze open dagen. Deze lezingen gaan over trouwringen, parels, paaseitjes en hoeden als kronen en meer. De lezing duurt een uur, er is een lezing om 12 en om 15 uur, u kunt uw stoel reserveren via de e-mail info@zilver.nl of telefonisch via 0204033653. De lezing van 12 uur zit helemaal vol, voor de lezing van 15 uur zijn nog enkele stoelen beschikbaar.

925, Sterling zilver wereldwijd.

Zilver is in zuivere toestand te zacht om te gebruiken voor sieraden of gebruiksvoorwerpen daarom is zilver altijd een legering.

Sterling zilver, 1e gehalte zilver, 925/00 is de hoogste zilverlegering die bestaat uit 92,5 % zilver en 7,5 % uit een ander materiaal meestal koper. Deze legering is niet te verwarren met verzilverd, als je de dwarsdoorsnede van een zilveren voorwerp ziet is het door en door hetzelfde materiaal namelijk zilver, als je een dwars doorsnede van een verzilverd voorwerp bekijkt is het een onedel basismateriaal met een dun laagje zilver aan de buitenzijde.

Lees verder 925, Sterling zilver wereldwijd.

Sieraden en zilver weblog nieuw en antiek