Een zilveren cassette van A. Bonebakker & Zoon te Amsterdam

Horen we de naam van A. Bonebakker & Zoon dan denken we direct aan het prachtige zilver wat deze zilversmid en zijn werkmeesters hebben gemaakt; de zilveren sleutels van Amsterdam die in 1811 werden overhandigd aan Napoleon en het zilveren servies voor Prins Willem II maar ook alle minder bekende maar niet minder mooie stukken handwerk. Natuurlijk gaan dan onze gedachte ook terug naar die indrukwekkende zilverwinkel op het Amsterdamse Rokin waar wij graag naar binnen keken maar niet echt naar binnen durfden. Helaas is die winkel gesloten en wordt er geen nieuwe zilvergeschiedenis door A. Bonebakker geschreven. Gelukkig komen er nog steeds mooie oude stukken zilver en tafelzilver van Bonebakker bij ons binnen zoals deze 12 persoons zilveren cassette in model antiek filet eventueel met bijpassend visbestek, gemaakt van 1e gehalte zilver, een sieraad op tafel!

Tafelzilver van Bonebakker

9 Karaats wat ? Er moet me toch wat van het hart.

De discussie die deze week wordt gevoerd over het al dan niet goud noemen van sieraden gemaakt van 333/000 doet me terugdenken aan een eerdere zaak over 800/000 zilver.

Toen wij in de 90er jaren op de antiekmarkt op het Lange Voorhout in Den Haag stonden speelde er een soortgelijk geval maar dan over 3e gehalte zilver, 800/000. Dit was volgens de toen geldende Nederlandse waarborg geen zilver maar Beneden het wettelijk gehalte.  Een collega zilver verkoopster, die heel veel Djokja zilver verkocht, wat bijna allemaal gemaakt is van 800/000 werd beboet omdat ze dit als zilver verkocht. Deze collega vond dit zo onrechtvaardig dat ze het tot voor het Europese hof heeft aangevochten en met succes er kwam een Nederlands zilverkeur voor 3e gehalte zilver, een Z met aan beide zijde een punt.

Lees verder 9 Karaats wat ? Er moet me toch wat van het hart.

Liefdesringen van Christian Bauer waar schoonheid en kwaliteit hand in hand gaan.

Nieuw bij zilver.nl zijn de gouden liefdesringen, verlovingsringen en trouwringen van Christian Bauer. Made in Germany geeft hier een kwaliteitszegel weer, dat begeert, maar ook bewonderd wordt. Een trouwring, het symbool voor de oneindige liefde, van de merksmid Christian Bauer dragen, heeft internationale geldigheid en reputatie.

Trouwringen van Christian Bauer

Lees verder Liefdesringen van Christian Bauer waar schoonheid en kwaliteit hand in hand gaan.

Cadeautjes voor Moederdag!

Al maanden voor moederdag zijn alle sieradenmerken druk bezig met het voorbereiden van hun moederdagactie, moederdag aanbiedingen en moederdag geschenksets.

Natuurlijk proberen wij daar ook een stem in te hebben, wij willen de mooiste sets voor de leukste prijs.

Bij MY iMenso hebben we gevraagd om voor moederdag de Kerstactie opnieuw te mogen aanbieden aan onze klanten en dat is GELUKT! Ook voor moeder koop je nu dus een complete MY iMenso set en betaal je alleen het medaillon, een prachtig moederdagcadeau, daar kun je mee aankomen.

Lees verder Cadeautjes voor Moederdag!

Open dagen met de Paas

Met de Paas ontvangen wij u graag in onze winkel te Broek in Waterland.

Kom gezellig genieten van mooie sieraden, zowel antiek, nieuw als trendy in combinatie met onze grote collectie antiek zilver en tafelzilver in de ‘schatkamer in de polder’.

Openingstijden;

do 13, vrij 14, za 14 en maandag 17 april (zondag 1e paasdag gesloten)

do 20, vrij 21 en zaterdag 22 april

alle dagen van 11 tot 17 uur.

Op zaterdag 15 april presenteren wij al onze nieuwe sieradenmerken tijdens een sieradenevent in onze winkel met leuke aanbiedingen, kortingen, verlotingen en is er voor iedereen een goodie bag.

Op maandag 17 april geeft juwelenhistoricus Martijn Akkerman, bekend van tussen Kunst en Kitsch lezingen tijdens onze open dagen. Deze lezingen gaan over trouwringen, parels, paaseitjes en hoeden als kronen en meer. De lezing duurt een uur, er is een lezing om 12 en om 15 uur, u kunt uw stoel reserveren via de e-mail info@zilver.nl of telefonisch via 0204033653. De lezing van 12 uur zit helemaal vol, voor de lezing van 15 uur zijn nog enkele stoelen beschikbaar.

925, Sterling zilver wereldwijd.

Zilver is in zuivere toestand te zacht om te gebruiken voor sieraden of gebruiksvoorwerpen daarom is zilver altijd een legering.

Sterling zilver, 1e gehalte zilver, 925/00 is de hoogste zilverlegering die bestaat uit 92,5 % zilver en 7,5 % uit een ander materiaal meestal koper. Deze legering is niet te verwarren met verzilverd, als je de dwarsdoorsnede van een zilveren voorwerp ziet is het door en door hetzelfde materiaal namelijk zilver, als je een dwars doorsnede van een verzilverd voorwerp bekijkt is het een onedel basismateriaal met een dun laagje zilver aan de buitenzijde.

Lees verder 925, Sterling zilver wereldwijd.

De trend zet door en hoe…..

Februari en maart zijn DE maanden waarin alle sieraden- en horlogemerken hun nieuwe collectie’s laten zien op vakbeurzen wereldwijd. Natuurlijk bezoeken wij ook ieder seizoen verschillende van deze beurzen om de noviteiten en trends te ontdekken. Eén trend is vorig najaar ingezet en is bij alle merken te zien: GOUD is terug en hoe! Merken die vorig jaar nog met een bescheiden goudcollectie de markt aftastten stonden nu met grote collecties gouden sieraden op de beurs, zelfs bekende merken van zilveren sieraden komen met een collectie in goud zoals Zinzi en Christina.

Zinzi heeft sinds kort een collectie gouden sieraden.

Lees verder De trend zet door en hoe…..

Zilverkeuren vertellen een verhaal.

Uit een klein rijtje van vier zilvermerkjes is heel veel informatie over een zilveren voorwerp te halen.

Het Nederlands groot zilverkeur,

Grote stukken Nederlands zilver worden voorzien van 4 zilverkeuren die ons vertellen waar het stuk vandaan komt, door wie het is gemaakt, door wie het is gekeurd en in welk jaar.

Nederlands groot zilverkeur
Nederlands groot zilverkeur

Als voorbeeld de rij keuren hierboven van een zilveren lepel van rechts naar links;

Lees verder Zilverkeuren vertellen een verhaal.

Helaas geen zilver!

Geen zilver maar verzilverd.

Bijna dagelijks moeten wij mensen teleurstellen als ze ons bellen of mailen met vragen over het familiezilver want vaak blijkt dit geen zilver maar verzilverd te zijn. Het verschil tussen zilver en verzilverd is dat bij verzilverd de basis een onedel, vaak zwaar materiaal is waar een dun laagje zilver omheen is gegaan, bij zilver bestek is het stuk door en door gemaakt van zilver.

Gero 90, Gero 100, Keltum, EPNS (E.P.N.S staat voor electroplated nickel steel) is geen zilver maar plate.

merken verzilverd bestek Gero Unknown

Lees verder Helaas geen zilver!

Sieraden en zilver weblog nieuw en antiek